Web Toolbar by Wibiya

Valea Draganului

Duminica am fost intr-o excursie de 200km pana la Valea Draganului pe traseul Cluj-Huedin-Bucea-Remeti-Barajul Dragan-Valea Draganului-Huedin-Cluj. Desi peste tot se anuntau ceva averse am avut parte de mult soare si doar cativa nori.




La 10:40 ne-am intalnit sub pod pe Calea Floresti, iar la invitatia de pe forum au raspuns 17 motociclisti(unii cu pasager) plus 3 masini. La 11:00 am pornit cu gandul ca o sa mergem linistiti pana in Petromul de la intrarea in Huedin.
Surpriza! La iesirea din Gilau mai mult de jumatate din trupa este trasa pe dreapta de catre politie, pe motivul unui control de rutina (din fericire toata lumea a avut actele in regula). Oprim si noi, cei care nu am fost luati la control asteptand restul gastii timp de vreo 5 minute.
Dupa popasul de la Huedin ne continuam drumul pe E60 pana in Bucea, iar dupa o luam la stanga pe directia Remeti. Cum am iesit de pe drumul national, cum ne-am adus aminte de tara in care locuim. Cativa kilometrii mergem pe un drum plin de gropi marunte, dar destul de dese, iar apoi ca de nicaieri se face drumul din nou bun spre fericirea noastra.
Cu cativa kilometrii inainte de Remeti, oprim pe Valea Iadului in zona lacului Munteni. Aici ne luam masa, prajind diverse preparate si indeplinind motoul excursiei "moarte carnatilor si slaninei".
Dupa ce ne saturam si ne tragem putin sufletele, pornim in continuare spre barajul Dragan. Dupa Remeti incepe un drum destul de rau care pe langa gropi si denivelari, mai este acoperit si cu mult nisip si care dupa parerea mea este mai periculos decat un macadam. Cum nu am Transalpul de mult timp nu m-am riscat sa merg foarte tare, preferand siguranta in locul unei cazaturi.
Dupa inca o scurta oprire ajungem la barajul Dragan. Din pacate in urma unor incidente accesul pe platforma de pe unul dintre versantii lacului a fost restrictionat. Ca sa fiu inteles, platforma la care fac referire este separata de restul barajului si a ajutat atunci cand a fost construit lacul, iar privelistea de pe ea era mult mai buna decat de pe baraj. Prin urmare coboram la baraj unde mai facem niste poze si pierdem putin vremea.
Dupa aceasta oprire eu am preferat sa continui drumul pana in Cluj in timp ce o parte din gasca s-a mai oprit la un suc in Capus.
Ce ma enervat cel mai tare in aceasta excursie au fost ganganile. De cand ma dau pe motocicleta nu am mai avut asa multi gandaci lipiti pe viziera. In rest totul a fost bine si a fost prima drumetie in care am si filmat putin.
Acum astept nerabdator urmatoarea excursie...

Filmuletul:


Pozele:
  • Intalnirea






  • Huedin






  • Masa












  • Pauza




  • Barajul Dragan