Web Toolbar by Wibiya

Prima tura: Huedin

Azi am reusit sa fac prima mea tura cu Transalpul. E destul de diferit fata de Dominator: centru de greutate mai jos, se lasa putin mai greu pe curbe, dar se simt cei 10 cai in plus, motorul trage constat si vibreaza destul de putin si nici nu iti dai seama cand ajungi de la 60 la 100km/h, iar pozitia pe el e destul de comoda. Totusi, as avea nevoie de un parbriz de touring fiindca tot aerul imi zboara pe piept si casca si e obositor. Acum singurul lucru de care sunt curios este consumul si autonomia fiindca litrometrul functioneaza dupa bunul lui plac.

Despre tura nu am prea multe de spus. De cateva zile mi-am tot propus sa ies cu noua motocicleta. Cum vremea si numarul mi-au permis doar azi, am reusit sa fac un drum de 100km pana la Huedin si inapoi. In principal a fost un test pentru a vedea cum e Transalpul si pentru a ma obisnui cu el. Drumul a fost destul de aglomerat, m-a si picurat de cateva ori, iar vantul lateral m-a deranjat o mare parte din timp. La Huedin am oprit in Petromul de la intrare, m-am echipat cu o bluza, am tras 2 poze si am pornit inapoi spre casa. Stiu, destul de sec...

Tot azi am probat pentru prima oara Schuberth'ul C3 la drum intins. Casca e foarte silentioasa comparativ cu Airohul S4 de dinainte. Totusi, cu curentul aruncat de parbriz si un vant lateral puternic casca a suierat si facut putin zgomot. Dar confortul si-a zis cuvantul, mai ales la intoarce cand vantul s-a mai potolit si la fel si zgomotul, iar aerisirile reglabile si ochelarii de soare integrati au facut diferenta fata de vechea casca.

Acum abia astept sa vina weekendul pentru a face o tura ceva mai lunga.