Web Toolbar by Wibiya

Moldoveanu via Transfagarasan

Weekendul ce a trecut am fost din nou intr-o excursie cu motocicleta, dar de data aceasta combinata si cu o drumetie pana pe "acoperisul Romaniei".

Vineri, la ora 15, am plecat 12 motociclete din Cluj cu directia Transfagarasan. Pana la Sibiu drumul a fost ca de obicei aglomerat si plictisitor. Dupa regruparea de la Petromul din intersectia DN1 cu Dn7 plecam spre Transfagarasan, dar acum 13 motociclete.

Partea sibiana a Transfagarasanului am prins-o luminata de un apus superb si cu un aer mai rece si mult mai curat decat cel inabusitor de pana la Sibiu(cand in sate simteam ca ma sufoc cu viziera inchisa). Si asfaltul e foarte bun, astfel incat te poti apleca pe curbe pana la limita anvelopelor.






(dunga mai dechisa la culoare e Oltul)


(Cabana Balea)












(una din numeroasele curbe)




(probabil, cel mai interesant drum din lume pentru moticlisti)








(Balea Lac)

Partea argesana a Transfagarasanului nu a mai fost asa de placuta. Prima data pentru ca am prins-o pe intuneric, iar apoi pentru ca asfaltul e destul de stricat, mai ales langa Lacul Vidraru.



Din pacate nu am reusit sa vad barajul Vidraru prea bine, datorita faptului ca a fost intuneric, dar chiar si pe intuneric se observa ca e inalt.
Prima zi a excursiei s-a terminat la Poenari, unde am campat pe malul Argesului si am mai stat la povesti in jurul focului pana dupa miezul noptii.

Ziua de sambata a inceput cu trezirea la ora 6, o trezire destul de grea avand in vedere orele putine dormite. De data aceasta am pornit 17 motociclete(cativa au ajuns mai tarziu). Prima oprire a fost la Curtea de Arges, unde am facut plinul, iar somnorosii s-au trezit cu o cafea. Drumul a continuat spre Nucsoara si Valea Rea unde s-a si terminat si a inceput drumetia.

Urcarea a durat pentru mine aproximativ 4 ore si coborarea 2 ore jumatate, diferenta de nivel a fost de peste 1000m, dar a meritat.


(Valea Rea)


















(punctul cel mai inalt e Varful Moldoveanu)










(dinspre nord veneau nori care nu reuseau sa treaca de coasta si se descompuneau)




(Transilvania, mai exact judetul Brasov)







(oi alpiniste - parca erau lipite de versantul abrupt)













Ziua de sambata s-a terminat cu campatul langa satul Nucsoara. De data aceasta nu au mai fost povesti in jurul focului deoarece ploaia ne-a stricat distractia si ne-a facut sa ne culcam devreme. La ora 3 ploua atata de tare incat trecea apa prin cort si ma stropea fin.

Traseul parcurs duminica a fost Nucsoara-Curtea de Arges-Ramnicu Valcea-Sibiu-Cluj, dar nu a fost asa de placut cum ne-am fi dorit. Pana pe Valea Oltului ploaia ne-a udat de mai multe ori si a fost destul de frig.

Per total a fost o tura superba, cu peisaje frumoase, cu niste oameni super, niste febra musculara la picioare si peste 800km parcursi. Aceasta a fost si ultima tura lunga pe motocicleta din acest sezon, dar voi mai iesi cate o zi atata timp cat va permite vremea.