Web Toolbar by Wibiya

Pasul Tihuta si Lacul Colibita

De mult cochetam cu ideea unei ture prin Pasul Tihuta, acel loc in care daca e sa ninga putin, se blocheaza circulatia si se desparte Bucovina si nordul Moldovei de vest. Dar, daca e vara si vreme buna, drumul acesta e un deliciu pentru orice motociclist si ajungi sa te miri cum e asa de scurt...



De mult imi propusesem sa ma plimb cu motocicleta prin acest loc, dar niciodata nu gasisem inca un motiv pentru care sa indur drumul Cluj-Bistrita-Muresenii Bargaului.Problema lui este ca mai bine de doua treimi  din cei 135km trec doar prin localitati si nici macar limitele de 60-70km/h nu il fac mai putin plictisitor. Totusi, saptamana trecuta vazusem niste poze cu Lacul Colibita si am zis ca vreau sa vad cu ochii mei acel loc.
Iesirea din oras e groaie si anevoioasa, la fel ca tot drumul pana la Dej din cauza aglomeratiei si caldurii. Nici mai departe nu e cu mult mai placut, dar parca nu toate localitatile sunt lipite si campania electorala ofera prilejul de a mai rade fie de pozele, fie de numele vreunui candidat.


Timpul se scurge repede. Mai greu se scurg kilometrii din zona toponimica marcata de Muntii Bargaului, dar o data cu terminarea ei incepe deliciul. O suita de curbe in toate directile, asfalt ca in palma si masini zero. Pe langa drum, te fura si peisajele care sunt splendide si o data ajungi in Piatra Fantanele, la faimosul Castel al lui Dracula. Habar nu am ce legatura are castelul(daca si este un castel) cu Vlad Tepes, dar probabil e ceva legat de marketing si turism, avand in vedere si statuia cu Bram Stoker.







Am continuat drumul prin Pasul Tihuta pana in Poiana Stampei(primul sat din judetul Suceava) deoarece de acolo incepeau o alta succesiune de sate pana in Vatra Dornei si nu mai era la fel de interesant. Drumul inapoi a fost parca si mai scurt decat la venire, dar doar pana la intrarea in zona "Bargaului". Salvarea a venit prin dorinta de a vedea Colibita. Aceasta zona a fost una dintre cele mai mari suprize. Din pozele ce le vazusem nu as fi intuit niciodata ca este un loc asa de frumos. In plus, drumul ce merge paralel cu malul lacului prin sat tocmai ce a fost  reparat si e foarte placut de parcurs.







Restul calatoriei s-a scurge la fel ca si la venit. De mult nu am mai facut o tura in care sa imi placa asa de mult locurile prin care ajung si adevarul e ca tara asta nu duce deloc lipsa de asa ceva, dar ne omoara lipsa infrastructurii...