Web Toolbar by Wibiya

Din nou prin Alpi - Ziua 1

Desi de la momentul turei propriu-zisa din august 2015 a trecut ceva timp pana la momentul redactarii acestui articol (ianuarie 2017), inca imi aduc aminte destul de bine toate gandurile si trairile ce au anticipat aceasta tura. Propusa initial ca o tura de 2 saptamani, a ajuns in varianta finala sa ramana doar o tura de o saptamana din considerente de comoditate, fiind succedata de o saptamana pe frumoasa insula Zakynthos. Si a fost o alegere buna pana la urma, fiindca dupa o saptamana de plimbat pe motocicleta fara nicio zi de pauza, putine lucruri se potrivesc mai bine decat o saptamana de relaxat la plaja pe malul marii Ionice.

Prima zi a turei a fost programata pe luni, 3 august 2015, exact in ziua urmatoare dupa prima editie a deja cunoscutului festival Untold. Probabil se intelege de la sine de cate ore de somn a fost precedata ziua aceasta precum si zilele de dinainte. La "pachet" se mai adauga si o zi caniculara prin Ungaria cu temperaturi de 33 - 36 grade si aproape 750 km de parcurs. Prin urmare, a semanat mult cu o "cursa contra cronometru" pentru a ajunge cat mai repede la prima cazare.

Wimpassing an der Pielach e un sat din apropiere de St. Pölten, amplasat intr-un decor ce imi aduce aminte usor de dealurile din partea de sud a Transilvaniei. Aici am dormit la Gasthof Dangl (60 euro o camara dubla cu baie). O pensiune tipic austriaca, cu mobilier si utilitati mai vechi, dar curata si cu curte interioara acoperita pentru motocicleta. Avantajul zilei caniculare a fost ca la sosire apa din piscina era numai buna de dezmortit putin dupa 11 ore pe drum.

IMG_0957

IMG_0961

IMG_0964

Traseul zilei 1:

  Ziua 1